022 801 500 Lu-Vi 8:00-20:00 Sâm-Dum 08:00-20:00

                                       

IuteCredit Moldova

Cine poate depune o cerere pentru obținerea creditului?
Pot depune cereri toate persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, cetățeni ai Republicii Moldova sau persoane cu permis de ședere de lungă durată.
Care sunt limitele de creditare?
Oferim sume de la 500 la 24.000 lei la prima adresare și până la 70.000 lei în cazul adresărilor ulterioare
Care este rata anuală a dobânzii și durata pe care sunt oferite creditele?
Iute Credit oferă credite pentru un termen de la 2 la 48 luni. Condițiile exacte ale ofertei de creditare pot fi aflate din calculatorul nostru de credite.
În cât timp se aprobă cererea de credit?
Aprobarea cererii de credit depuse în unul din oficiile IuteCredit sau prin intermediul site-ului se emite, de regulă, timp de 8 minute.
Ce documente sunt necesare pentru semnarea contractului de credit?
La semnarea contractului de credit veți prezenta doar buletinul de identitate.
Unde poate fi depusa o cerere de credit și unde se semnează contractul?
Cererea de credit poate fi depusă în orice oficiu IuteCredit, in aplicatia mobilă MyIute sau prin intermediul formularului on-line. Contractul de credit poate fi semnat în oricare oficiu IuteCredit, prin aplicația mobilă MyIute, la Posta Moldovei sau alti parteneri IuteCredit.
Cum primesc banii și cat durează această procedură?
Suma creditului poate fi ridicată în oricare filială IuteCredit, prin intermediul bancomatelor sau în oficiile Poșta Moldovei. La fel, aceasta poate fi transferată pe un cont bancar sau de card deținut de client la oricare bancă comercială din țară.
Aș putea obține un credit dupa terminarea programului în zilele de lucru sau pe parcursul zilelor de odihnă?
Da, pentru aceasta am stabilit un program extins de lucru a filialelor, prin aplicația mobilă, aplicați 24/7 iar banii îi ridicați la orice oră va este comod prin intermediul bancomatelor.
Cum achit creditul?
Rambursarea creditului poate fi efectuată prin intermediul oficiilor Poștei Moldovei, sau în reprezentanțele următoarelor bănci: Moldinconbank, Victoriabank, Moldova Agroindbank, Eximbank. De asemenea, prin intermediul aplicației mobile MyIute, terminalelor QIWI, BPAy, RunPay, Paynet sau pe iutecredit.md
Pot solicita o amânare a plății lunare?
Da, vă putem oferi o amânare de scurtă durată a datei de plată. Pentru a beneficia de amânarea plății și a afla condițiile acesteia vă rugăm să contactați un reprezentant al companiei IuteCredit.
Pot rambursa creditul anticipat?
Da, aveți posibilitatea să rambursați creditul înainte de termenul indicat în contract. Pentru a afla suma exactă spre plată în cazul rambrusării anticipate vă rugăm să contactați un reprezentant al companiei IuteCredit.
Ce se va întâmpla în cazul în care voi întârzia cu plata lunară pentru credit?
Dacă nu veți introduce plata la timp, vă vom expedia o notificare prin care vă vom aduce aminte de data plății. În cazul unei întârzieri compania noastra suportă pierderi și din acest motiv vom fi nevoiți să vă cerem să achitați dobînda și penalități de întârziere. În cazul în care întâmpinați dificultăți serioase în rambursarea creditului vă sfătuim să ne contactați pentru a găsi o soluție optimă în comun.
Pot procura bunuri în credit prin intermediul IuteCredit?
Da, puteți procura bunuri în credit din magazinele partenerilor noștri. Perfectarea creditului pentru procurarea bunurilor se efectuează direct în magazin, în acest caz nu este nevoie să vizitați oficiul IuteCredit.