Asigurarea RCA

Ai nevoie de Asigurarea RCA? Am creat pentru tine posibilitatea să o cumperi prin intermediul iute. Rapid, comod și online.
insurance
Asigurarea RCA
Online și rapid
Cumpără RCA aici
Completează formularul

Completează formularul:

"(Required)" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Cum obții asigurarea RCA ?

 • 1

  Află costul asigurării.


  Prețul este stabilit de BNM. Contactați-ne pentru a afla suma exactă.

 • 2

  Achită prin Mpay.

  Sigur și rapid într-un singur click.

 • 3

  Obține asigurare RCA.

  Primește asigurarea prin email/Viber sau ridicați-o de la orice filială iute.

Întrebări frecvente:

Ce va urma după depunerea cererii pentru asigurarea RCA (asigurarea auto obligatorie)?

1.Evaluare a Cererii: Vor fi analizate informațiile furnizate în cerere, inclusiv detalii despre autovehicul și istoricul șoferului.

2.Calculul Primei de Asigurare: Pe baza informațiilor furnizate, compania de asigurări va calcula prima de asigurare, adică suma pe care o veți plăti pentru polița RCA.

3.Oferta și Documentația: După calcularea primei, vi se va face o ofertă. Dacă sunteți de acord cu termenii și condițiile, veți primi documentele de asigurare, care vor include polița RCA.

4.Plata: Achitați prin Mpay, plata primei este necesară pentru a activa polița.

5.Primirea Poliței: După ce ați plătit, veți primi polița RCA. Acest document este esențial și trebuie să fie păstrat în autovehicul pentru a fi prezentat în caz de control rutier.

6.Acoperirea RCA: După primirea poliței și efectuarea plății, veți beneficia de acoperirea asigurării pentru perioada specificată în poliță.

Este important să respectați toate cerințele și termenele stabilite de compania de asigurări pentru a asigura o acoperire corespunzătoare și legalitate în trafic.

Pot primi asigurarea RCA prin email?

Procesul de primire a documentelor de asigurare RCA, este posibil de expediat inclusiv prin e-mail sau prin portaluri online pentru clienți.

Pentru a obține documentele de asigurare prin e-mail, solicitați de la consultant acest lucru.

Cum pot verifica validitatea asigurării RCA?

1.Verificați Documentele de Asigurare: Revizuiți copiile fizice sau electronice ale documentelor de asigurare, cum ar fi polița de asigurare sau certificatul. Asigurați-vă că documentele sunt actualizate și nu au expirat.

2.Verificați pentru Notificări de Reînnoire: Dacă primiți astfel de notificări, acesta este un indiciu că polița dvs. poate fi supusă reînnoirii.

Asigurați-vă întotdeauna că documentele de asigurare sunt păstrate într-un loc sigur și ușor accesibil. Dacă aveți orice îndoieli sau întrebări despre valabilitatea asigurării, contactarea furnizorului de asigurări( în cazul dumneavoatră compania iute)aceasta este cea mai sigură modalitate de a obține informații precise și actualizate conform legislației din Republica Moldova.

Cum este determinat prețul unei asigurări RCA?

Prețul unei polițe RCA (Răspundere Civilă Auto) poate fi determinat pe baza mai multor factori:

1.Categorie de Vehicul: Tipul de vehicul pe care îl dețineți (autoturism, motocicletă, etc.) poate afecta costul poliței.

2.Putere și Capacitatea Motorului: Puterea și capacitatea motorului vehiculului sunt factori importanți. Vehiculele cu motoare mai puternice pot avea prime mai ridicate.

3.Vârsta Șoferului: Vârsta șoferului este un factor important. Șoferii tineri, mai ales cei sub 25 de ani, pot plăti prime mai mari.

4.Experiența de Conducere: Perioada de timp în care ați deținut permisul de conducere poate influența costul asigurării. Șoferii cu experiență de conducere mai mare pot beneficia de prime mai mici.

5.Istoricul Daunelor: Dacă ați avut reclamații sau daune în trecut, acest lucru poate afecta costul poliței.

6.Zona de Circulație: Locul în care circulați cu vehiculul poate influența prețul poliței. Zonele cu frecvență mai mare a accidentelor pot avea prime mai mari.

 

Cum se plătește asigurarea RCA?

În ceea ce privește Republica Moldova, asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) se plătește de obicei ca o primă unică anuală.

Asigurarea RCA este o poliță anuală, iar prima se plătește de obicei o dată pe an. Asiguratul plătește întreaga sumă în avans pentru perioada de acoperire.

Procurând asigurarea de la iute achitarea se efectuează pe portalul Mpay.

Este important ca asigurații să fie conștienți de data de expirare a asigurării RCA și să o reînnoiască înainte de expirare pentru a asigura o acoperire continuă.

Asigurarea RCA

Achiziționați asigurare RCA (asigurarea auto obligatorie), de la iute, și plătiți costul fără dobânzi suplimentare.

Prețul asigurării RCA este reglementat de stat, astfel încât, indiferent unde vă întoarceți, prețul va fi același. Puteți calcula costul poliței pe pagina oficială BNM.

Ce acoperă asigurarea RCA?

Această asigurare acoperă pagubele cauzate proprietății terților și prejudiciile cauzate persoanelor în cazul în care sunteți responsabil pentru un accident de circulație. Este obligatorie pentru toți proprietarii de vehicule și este necesară pentru a circula legal pe drumurile publice.

RCA acoperă daunele materiale cauzate de vehiculul asigurat în timpul utilizării acestuia pe drumurile publice, parcări, curți și alte locuri deschise traficului public.

Dacă nu aveți o poliță de asigurare RCA valabilă și cauzați daune materiale sau prejudicii corporale altei persoane într-un accident auto, veți fi responsabil să acoperiți aceste costuri din propriile resurse.

Este important să obțineți și să mențineți o poliță RCA valabilă pentru vehiculul dumneavoastră pentru a respecta reglementările legale referitoare la asigurările auto.

Asigurarea acoperă următoarele daune aduse terților:

 • Daune sau distrugerea vehiculelor.
 • Vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii morale.
 • Daune materiale, inclusiv costuri de radiere a vehiculului și cheltuieli de diminuare a daunei.
 • Costuri privind reparația vehiculului.