Duminica aceasta, iute Moldova a participat la cea mai mare competiție de alergare din Moldova – Chișinău BIG HEARTS MARATHON, care este un eveniment sportiv de referință pentru a oferi ajutor celor care au cel mai mult nevoie și a dona o parte din încasări.
Participarea corporativă este o oportunitate excelentă de a lua parte pentru o cauză nobilă, de asemenea pentru a arăta cât de sănătoși, energici și iuți sunt angajații. Anul acesta, 15 curajoși angajați iute au participat la curse de 5, 10 și 21 km.
Cursa de 21 de km a fost selectată de vedeta noastră a alergării Natalia Rusu, care a ocupat locul 9, câștigată pe criterii de vârstă și sex la Chișinău BIG HEARTS MARATHON.

Maratonul a devenit un început de schimbare pentru zeci de mii de oameni din țară. A devenit o adevărată sărbătoare sportivă pentru toată lumea: cineva și-a testat capacitățile corpului, cineva a vrut să dea un exemplu bun copiilor lor, cineva a adus o bună tradiție de familie, iar altcineva a folosit maratonul ca parte importantă a formării echipei.
Anul acesta, sportivii străini din 52 de țări au participat la acest maraton ospitalier. De aceea, maratonul este numit și „Maratonul Internațional Chișinău”.
Câteva fapte interesante despre maraton:

  • Peste 4000 de persoane participă anual la maraton, inclusiv participanți din Ucraina, Bulgaria, România, Rusia.
  • Pentru istoria Maratonului de la Chișinău, organizatorii au împărțit 20.000 de medalii, care sunt egale cu 3.000 de kilograme.
  • 111000 litri de apă au fost băuți în istoria Maratonului de la Chișinău; această apă este suficientă pentru a umple 54 de bazine olimpice.
  • În anul 2016 Maratonul Internațional de la Chișinău a primit statutul oficial de AIMS, devenind membru al Asociației Internaționale de maraton și curse la distanță. AIMS este Asociația Maratonelor Internaționale și Curselor la Distanță, reunind peste 400 de maratoane și curse din 120 de țări, al 121-lea membru al căruia a devenit Republica Moldova.

Dmitri Voloshin, Președintele organizației publice Sporter, cel care a venit cu ideea de a organiza Maratonul Internațional Chișinău spune „Maratonul nu este doar un eveniment sportiv. În primul rând, este o mare sărbătoare pentru oraș. Familiile ies afară, pe străzi, pentru a-i susține pe sportivi, ei aplaudă și sărbătoresc.
Și când ajungi la linia de sosire și cu greu poți merge, ei îți dau o medalie, te bat pe umăr, te îmbrățișează, te felicită și te înveselesc și simți că ai reușit! Și este cel mai bun sentiment din lume!”
iute Moldova așteaptă cu nerăbdare edițiile viitoare ale Maratonului BIG HEARTS MARATHON de la Chișinău, unde vom continua să alergăm, să susținem și să dăm înapoi comunității noastre. Pentru că împreună suntem o țară mică cu o inimă mare.