În perioada 6-7 august, Chișinăul a găzduit în premieră pentru țara noastră Cupa Europeană de Triatlon printre Juniori. Zeci de tineri sportivi s-au adunat să-și măsoare puterile la o competiție de amploare susținută echipa IuteCredit – Partenerul General.

„La eveniment participă sportivi din 10 țări europene, inclusiv din Moldova. Cea mai mare reprezentanță vine din România. IuteCredit este partener general al evenimentului pentru că suntem gata să fim parteneri la ceea ce e legat de tineret, educație financiară și viața activă – sportul”, spune Lilian Guzun, CEO IuteCredit.

La linia de start s-au aliniat rând pe rând participanți de vârstă fragedă, dar și echipe cu experiență de ani în șir de antrenament. Cu medalii sau locuri de frunte, toți participanții s-au ales cu emoții pozitive.

„Sunt Alexei din Chișinău și am participat în triatlon. Parcursul nu e dificil, dar atunci când faci totul repede, schimbările, totul devine dificil. Trebuie să gândești în acest moment ca să faci totul corect fără penalizări. Am numărul 44 și când l-am extras m-am gândit că probabil voi fi al patrulea și așa și a fost. Pentru victorie trebuie să crezi în sine și să fii convins că vei învinge”, spune unul dintre micii participanți.

Triatlonul este o competiție sportivă care combină trei discipline: înot, ciclism și alergare. Sportivii trebuie să parcurgă toate trei distanțe contra cronometru. Competiția nu e deloc ușoară, însă devine tot mai populară în Moldova și în lume. Cu sprijinul echipei noastre, prima experiență organizatorică în Moldova a reușit.

„La proba individuală am arătat rezultate bune, la ciclism am fost a doua, iar la alergat am avut competiție cu trei fete din Polonia unde am reușit să obțin locul doi.Cel mai greu pentru mine este înotul pentru că atunci când ești în apă aceasta este lupta pentru startul la ciclism. La fel și alergatul. Ultimii metri sunt cei mai dificili. Cel mai important e calmul și prietenia și atunci totul e bine”, spune Eva Soroka, sportivă din orașul Lviv, Ucraina.

Amintim că suntem o Compania Fintech prezentă în cinci țări ale lumii: Moldova, Albania, Macedonia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina. Ne implicăm activ în susținerea evenimentelor dedicate tinerilor, educației financiare și sportului atât de nivel local, cât și internațional.

Echipa #iute a rămas cu emoții și energie pozitivă, pentru prima data în Moldova s-a petrecut așa un eveniment de amploare și am avut ocazia să fim parte integrantă!