Tallinn, Estonia, 14 februarie 2022

IuteCredit Europe („ICE”), un important grup european de finanțări personale, a cumpărat încă 49,7% din acțiunile B.C. „Energbank” S.A., adică 994.645 de acțiuni, la un preț total de achiziție de 8,3 milioane de euro la Bursa de Valori a Moldovei. IuteCredit deține acum 59,7 % din acțiunile Energbank.

„La ora actuală, întreprindem toate măsurile necesare pentru realizarea unei tranziții rapide și sistematizate către deținerea întregului pachet de acțiuni și asigurare controlului operațional al băncii. Scopul nostru este să obținem controlul asupra băncii fiind acționar majoritar și să cumpărăm restul acțiunilor în condițiile de piață. Banca Națională a Moldovei a aprobat achiziționarea de către ICE a deținerii calificate din capitalul social al Energbank”, a declarat Tarmo Sild, directorul general al IuteCredit Europe.

„IuteCredit  tinde spre o bancă fintech modernă și rapidă, astfel încât clienții acesteia să aibă cât mai multe beneficii. După achiziție, intenționăm să integrăm banca cu grupul IuteCredit, să implementăm soluții tehnologice inovatoare pentru a face disponibile toate serviciile bancare pe smartphone”, a mai adăugat Tarmo Sild.

 „IuteCredit urează bun-venit echipei Energbank în spiritul culturii și valorilor corporative ale companiei. Totodată, își exprimă încrederea că, se va produce o potrivire și sinergie perfectă, chiar dacă, cele două entități care fac parte din grupul IuteCredit vor continua să activeze separat”, a accentuat Lilian Guzun, CEO IuteCredit Moldova.

Banca Comercială „Energbank” S. A. activează pe piața financiară din Republica Moldova timp de 25 de ani, devenind una dintre cele mai bune instituții financiare de nivel mediu din țară, cu active totale de 2,97 miliarde de lei (148 milioane euro) la 31 decembrie 2021.