Tallinn, Estonia, 11 februarie 2022

Velox Pay SH.P.K Albania (IuteCredit Albania), o sucursală deținută în totalitate de IuteCredit Europe, a primit licența pentru emiterea monedelor electronice din partea Băncii Centrale din Tirana. Clienții IuteCredit vor putea efectua plăți electronice, expedia și primi transferuri bănești, inclusiv în conturi IBAN, retrage bani din bancomate și efectua alte tranzacții prin intermediul aplicației mobile MyIute.

Clienții IuteCredit Albania se vor bucura de posibilitatea de a primi creditele direct în portofelul lor electronic din aplicația MyIute și de a o folosi pentru a efectua plăți cu bani electronici. În acest fel, clienții IuteCredit pot face transferuri P2P, pot plăti rate de împrumut, facturi pentru utilități, taxe și impozite locale, își pot reîncărca contul de mobil, pot transfera bani în contul bancar sau chiar pot plăti bunurile în magazinele online.

Prin intermediul funcției de plată, aplicația MyIute pune în valoare comerțul electronic, punctele de vânzare sau locurile în care plățile erau până acum de neimaginat, rezolvând problemele existente pentru o gamă largă de jucători de pe piață și deschizând oportunități de creare a unor noi piețe.

Tarmo Sild, directorul general al IuteCredit Europe: „Lansarea plăților cu monede electronice de către sucursala noastră albaneză, cu aprobarea Băncii Centrale din Tirana, reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea strategică a activității IuteCredit. Obiectivul nostru este să extindem în mod continuu gama produselor electronice pe care le punem la dispoziția clienților noștri, depășind așteptările lor. Clienții noștri din Albania sunt primii care vor beneficia de o nouă experiență excepțională în domeniul finanțelor personale, odată cu lansarea funcției de plată în aplicația MyIute. Dorim nu doar să participăm la dezvoltarea pieței de plăți mobile în țările clienților noștri, ci să jucăm rolul principal în acest proces.”

IuteCredit intenționează să ofere noile servicii pe scară largă începând cu primăvara anului 2022, după ce vor fi finalizate evaluările și integrările necesare cu băncile și partenerii săi.

IuteCredit – înființată în 2008 – este una dintre cele mai importante companii europene de finanțare personală. Grupul este specializat în credite de consum, oferite prin intermediul filialelor sale. În prezent, IuteCredit deservește clienți din Moldova, Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, precum și din Bosnia și Herțegovina. Produsele de creditare ale IuteCredit sunt împrumuturi de consum negarantate cu scadențe între o lună și 48 de luni și împrumuturi garantate cu gaj auto cu scadențe de până la 72 de luni. Compania operează propria rețea de ATM-uri care sunt utilizate prin intermediul aplicației mobile MyIute. Misiunea IuteCredit este de a crea o experiență extraordinară în domeniul finanțelor personale, depășind așteptările clienților.