Distanța socială pe timp de Coronavirus. Alfă cum să o respecți ca să eviți infectarea cu COVID-19.
Unul dintre cele mai importante sfaturi de care să ții cont, pe perioada pandemiei cu coronavirus Covid-19 este să păstrezi distanța socială, pentru că să eviți răspândirea virusului sau infectarea.

Ce presupune distanța socială și cum să o respecți zilnic, până se finalizează starea de urgență?
Trebuie să menționăm faptul că distanța socială și auto-izolarea este interpretată de fiecare în mod diferit, ceea ce nu e tocmai bine, mai ales în această perioadă. De obicei, asta înseamnă să alegi zilnic să stai departe de alti oameni, în măsura în care este posibil acest lucru, pentru ca să eviți răspândirea și expunerea la diferite infecții și bacterii. Acesta este unul dintre cele mai importante motive de ce în prezent, scolile sunt închise, evenimentele masive – anulate, salile sportive – închise, iar unele servicii se oferă conform unui program limitat.

#StaiAcasă. Nu păși pragul casei pentru a vizita membrii familiei sau prietenii, chiar dacă este vorba despre oamenii pe care nu i-ai vazut demult. Manifestă dragostea față de cei dragi, prin păstrarea distanței și auto-izolare. Comandă-ți produsele necesare și beneficiază de servicii online. Dacă nu ai simptome de răceală, s-ar putea să fii tentat(ă) să ieși afară ocazional, ca să obții produsele necesare sau să beneficiezi de anumite servicii. Însă, cu toate acestea ar trebui să-ți limitezi la maxim aceste ieșiri.
Spre exemplu, Iute Credit este disponibil oricând și oriunde. Oferim împrumut online sau la telefon, astfel, nu va fi nevoie să ieși din casă sau să te expui contactului fizic. Accesează www.iutecredit.md și aplică cererea online. De asemenea, suntem disponibil la telefon: 022 801 500, prin email: info@iutecredit.md sau pe paginile Social Media: Facebook, Instagram.

Comunică prin canalele online. A păstra distanța socială, nu înseamnă a exlude comunicarea în totalitate. Grație diferitor rețele de socializare și telefonului avem posbilitatea să ținem legătura cu familia și prietenii fără să le punem viața în pericol. Poți utiliza aceleași canale pentru lucru – cu siguranță majoritatea dintre voi le utilizează deja zilnic. Dacă totuși ai fost nevoit(ă) să pășești pragul casei, evită contactul fizic, în măsura în care este posibil să o faci, mai ales atunci când saluți oamenii. Asta înseamnă să stai la minim 2 metri distanță de altă persoană. Ține minte, metodele de salutare sigure înseamnă un zâmbet, o miscare a pălmii, fără atingere sau un simplu cuvânt pronunțat: „Salut!”. De asemenea, când vizitezi un magazin sau o farmacie, alege să o faci la o oră în care știi că vor fi mai puțini oameni. Și, bineînțeles, nu uita să-ți speli mâinile și să le dezinfectezi cu o soliție pe bază de alcool.

Poartă mască. Alege să porți o mască verificată de Ministerul Sănătății, în cazul în care ai simptome de infecție respiratorie sau interacționezi cu cineva care este infectat. Acest lucru te va ajuta să rămâi în siguranță, în timp ce te afli în afara casei și ai tendința să-ți atingi fața.
Ai grijă de sănătate!