Trei sfaturi cum obții servicii și produse necesare, în timp ce stai acasă.

Majoritatea companiilor țin să migreze serviciile și produsele lor în mediul online, astfel păstrând distanța socială și ferind clienții să pandemia virusului COVID-19.

Credem cu tărie că cea mai eficientă cale de a depăși situația de criză este să facem schimb de informație, ca să însușiți mai bine pașii necesari pe care să-i întreprindeți pentru a evita infectarea. 

Pandemia de coronavirus este în plină desfășurare, de aceea acum, cel mai important lucru este să stați acasă și, dacă aveți posibilitatea, să lucrați de la distanță.  În acest fel, vă veți proteja de infectare și, în același timp, veți reduce riscul de răspândire a virusului. Să știți că în prezent, statul acasă nu este un impediment să continuați, cât de cât, stilul de viață pe care l-ați avut acum câteva săptămâni, pentru că multe companii își continuă activitatea în regim online și dacă e nevoie, se efectuează și livrare.  

Țineți minte, acum cel mai important lucru este să STAȚI ACASĂ, mai ales în cazul în care aveți simptome de răceală, gripă sau coronavirus sau, dacă ați interacționat cu persoane care manifestă aceste simptome. A sta acasă înseamnă să nu mergeți la lucru, școală, locuri publice, a nu utiliza transportul public (decât în situații de urgență), a evita vizitele în ospeție, chiar dacă este vorba despre cei mai apropiați prieteni sau rude. Dacă totuși circumstanțele nu permit să stați acasă, aveți grijă să păstrați distanța socială de minim 2 metri. 

Planificați din timp

Dacă știți că veți sta acasă o perioadă mai lungă de timp, planificați din timp și gândiți-vă la lucrurile de care aveți nevoie pe durata acestei perioade. Elaborați un meniu personal pentru această perioadă și verificați de care produse de uz casnic veți avea nevoie. Însă, nu elaborați această listă în panică și nu exagerați cu cantitatea – avem suficiente produse în magazin, de aceea nu e nevoie să supliniți frigiderul cu produse pe un an înainte. Să fim responsabili și ne gândim întreaga societate, dar și la mediul înconjurător.  

Optați pentru ONLINE

Din fericire, trăim în zilele în care suntem capabili să comandăm cele mai necesare produse online sau la telefon, fie vorba de produse alimentare sau medicamente. Pentru a vă ajuta să faceți față situației actuale, vă reamintim că Iute Credit este disponibil întotdeauna și oriunde. Oferim împrumut online sau la telefon, astfel, nu veți fi nevoie să  ieșiți din casă sau să vă expuneți contactului fizic. Accesați www.iutecredit.md și aplicați cererea online. De asemenea, suntem disponibil la telefon: 022 801 500, prin email: info@iutecredit.md sau pe paginile Social Media: Facebook, Instagram.

Solicitați livrare

Dacă nu aveți posibilitatea să să ieșiți din casă, faceți o comandă online și solicitați livrare, iar dacă acest serviciu nu este disponibil, cereți ajutor prietenilor, rudelor care ar putea să o facă. Însă asigurați-vă că lucrurile livrate vor fi lăsate la ușă, pentru ca ulterior să le preluați. 

În cazul în care, totuși nu aveți posibilitatea să obțineți livrare, asigurați-vă că ieșind din casă veți păstra distanța socială, veți evita locurile aglomerate și veți dezinfecta mâinile după ce atingeți oricare suprafață. 

Aveți grijă de sănătate, stați acasă!