Reguli de prevenire a infecției cu Coronavirus – Recomandări de la Iute Credit .


Iute Credit ține la sănătatea fiecăruia dintre cei care citesc acest articol. Înțelegem că această perioada complicată, suntem cu toții responsabili să informăm populația cât se poate de des despre motodele de protecție privind prevenirea infectării cu COVID-19. Prin urmare, am pregătit câteva recomandări simple, dar important de urmat pentru a vă păstra departe de acest virus.

Atunci când vine vorba despre o infecție precum coronavirusul Covid-19, atingerea nasului și a gurii este o cale directă pentru transmiterea rapidă a bacteriilor.

Conform studiilor, specia noastră este una dintre puținele din regnul animal cunoscut prin a-și atinge fața, cu regularitate, deși, de multe ori o facem fără să observăm. Studiile au arătat că oamenii ating cel mai des zonele din jurul gurii, nasului și ochilor. Asta, s-ar putea întâmpla în mod inconștient, de exemplu, în timp ce ne exprimăm emoțiile.

Cu toate acestea, acest instinct reprezintă una dintre cele mai comune modalități de a vă infecta, întrucât culegem și răspândim bacteriile și virușii din mediul înconjurător, deseori prin intermediul mâinilor. Odată contaminate, mâinile pot transfera virusul la ochi, nas sau gură. De acolo, virusul pătrunde în organism unde are loc lupta cu sistemul imunitar.

Cum să scapi de acest obicei, ca să eviți infecția?
În primul rând, setați-vă să observați de fiecare dată când vă atingeți nasul și gura și, imediat, incetați să mai faceți asta. Iar dacă știți că repetați acest obicei foarte des, într-un mod în care nu observați, am pregătit câteva sugestii care vă va ajuta în acest sens.
Igiena corectă a mâinilor. Spălați-vă regulat și bine mâinile cu săpun și apă, cel puțin 20 secunde sau utilizați soluție dezinfectantă pe bază de alcool, cu o concentrație de minim 63% de alcool.

Practicați igiena respiratorie. Atunci când strănuțați sau tușiți, asigurați-vă că vă acoperiți gura și nasul cu cotul sau cu un șervețel de hârtie, pe care ulterior îl veți arunca la gunoi.

Purtați mască. Alegeți să purtați o mască verificată de Ministerul Sănătății, în cazul în care aveți simptome de infecție resporatorie sau interacționați cu cineva care este infectat. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți în siguranță, în timp ce vă aflați în afara casei și aveți tendința să vă atingi fața.

Evitați contactul fizic și păstrați distanța. Dacă este posibil, rămâneți acasă pe durata carantinei. Dacă totuși, anumite circumstanțe vă obligă să ieșiți din casă, încercați să evitați contactul fizic când vă salutați, de exemplu. Încercați să alegeți orele în care știți că ar putea fi mai puțini oameni pe stradă.

Optați pentru comunicarea și serviciile online. Iute Credit este disponibil întotdeauna și oriunde. Oferim servicii de creditare online, pentru ca să evitați contactului fizic și ieșirea casă.
Accesați www.Iutecredit.md pentru a aplica o cererea de împrumut online. Sau contactați-ne prin intermediul Facebook, Instagram sau prin telefon 0 22 801 500.