Începând de astăzi „spargem” mituri!  Am selectat cele mai comune mituri dintre cele de care ne-am lovit de-a lungul timpului și vom încerca sa le explicăm într-o manieră cât mai simpla într-o serie de articole interactive și informative. 

Iute Credit este o companie de microfinanțare și nu este o noutate, că orice companiile de microfinanțare este pusă în categoria instituțiilor care oferă împrumuturi la costuri comparativ înalte. Acest subiect trezește adesea comentarii și suspiciuni cu privire la serviciile oferite de către acestea.  Costul creditului nu reprezintă doar rata dobânzii acestuia, dar şi diferite comisioane, taxe etc.  Costul creditului nu este altceva decât prețul acestuia. Iar pentru a avea o poziție stabilă pe piață și o creștere continuă, loializarea consumatorilor, oferirea unui serviciu de calitate și ușurarea tuturor proceselor, orice organizație  financiară cel puțin trebuie să-și acopere cheltuielile. 

De asemenea, microfinanțarea în mare parte este axată pe împrumuturi cu limitarea bănească și a 

duratei. Banca poate oferi credite cu o sumă mult mai înaltă și durată mult mai lungă comparativ cu companiile de microfinanțare. Astfel, datorită genului și volumului de tranzacții, o bancă poate aplica rate mai joase la creditele pe care le oferă  în timp ce companiile de microfinanțare suportă costuri mai înalte. 

Avantajul companiilor de microfinanțare este poziționarea piața financiară și abordarea persoanelor din stratul de mijloc a societății. Aceasta se explică prin faptul că o bună parte dintre persoanele fizice sau juridice au dificultăți majore în a beneficia de un credit comercial din motive: 

  • lipsa unui istoric de creditare
  • lipsa garantiilor
  • lipsa unui avans 
  • un set vast de documente și dovezi că sunteți capabili de a vă achita creditului etc. 

Cu toate că microfinanțarea este orientată către segmentul de populație cu venituri mici, Iute Credit nu este un remediu pentru orice dificultate financiară.  În particular, persoanele cu venituri foarte mici, fără un venit stabil sau cu datorii față de alte instituții nu vor putea contracta un împrumut.

Aici și intervine profesionalismul specialiștilor Iute Credit, de a analiza starea financiară a fiecărui potențial client și de a preveni situația în care un eventual împrumut l-ar îndatorat și mai mult, aducandu-l în totală incapacitate de plată. 

Scopul companiei Iute Credit nu constă doar în a crește numărul de credite acordate, dar mai întâi de toate de a construi relații financiar sănătoase cu clienții noștri și nu în ultimul rând reciproc avantajoase. În acest sens, profesionalismul expertului creditar Iute Credit  constă în transparența și asigurarea că fiecare client a înțeles din start condițiile împrumutului. Educația financiară este una din treptele abordate în relația dintre clientul IUTE și compania Iute Credit. 

Pentru că ne pasă!  

Cu drag, Iute Credit Moldova